Sponsors

De plaatselijke derby aan ’t Jagerspaadje; FC Hilversum 1 – HFC Victoria 1 2 – 2 (0 - 2)

FC Hilversum 1

2 - 2

Victoria 1

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

Datum

17 september 2016 15:00

Scheidsrechter

Primowees, J.

Accommodatie

Onbekend

Gezien onze velden onbespeelbaar zijn door de engerlingen wordt vanmiddag de derby gespeeld bij Victoria. Daarom zijn we nu te gast bij één van de oudste verenigingen van Nederland.

Want Victoria werd in 1893 opgericht. Nu 123 jaar later een vereniging met ruim 1500 leden die voet-bal en Tennis kunnen spelen. Victoria promoveerde vorig jaar van de vierde naar de derde klasse en wonnen hun eerste wedstrijd met 3-0 van de Vecht. En vorige week werd op Sportpark Berestein het andere oranje, Altius, met 5-0 opgerold. Kortom een tegenstander die van wanten weet.

Wij speelden met 1-1 gelijk tegen Kockengen en de geplande wedstrijd in Amstelveen tegen RKAVIC werd wegens hun 100 jarig jubileum uitgesteld. En vanmiddag de derby tussen twee clubs die al 123 en 110 jaar tegen een balletje trappen! En beiden timmeren nog behoorlijk aan de weg! 

 

Om 15:00 uur liet scheidsrechter Janieck Primowees uit Vinkeveen aftrappen.

Ruim 150 toeschouwers zagen een aantrekkelijke wedstrijd. Voor rust had Victoria het beste van het spel en oud speler van de FC, de fysiek sterke Ivanildo Darson, schoot de bal via de paal binnen en zette Victoria op 0-1. De FC had veel moeite met het dartele spel van Victoria en kwam bijna niet tot aanvallen toe. De keeper van Victorie, Rik Letteboer, had in tegenstelling met de FC doelman Marco Schreyer weinig te doen. Marco des te meer en het goede spel van de gasten werd via een treffer van Nunu Alexandre beloond en met 0-2 stand ging men aan de thee.

 

Tijdens de rust nam onze trainer Karel Bonsink het woord en zette de boel op scherp voor het 2e deel van deze spannende derby. Weliswaar af en toe wat nare trekjes van Victoria spelers, die na een duel om de bal, bleven kermen of ze onder tram waren gekomen. De scheids bestrafte wel FC spelers maar verzuimde om een aantal Victoria te noteren. Maar de opzet van Karel Bonsink kwam uit want de FC dicteerde in het 2e part de wedstrijd. En de razendsnelle Rosco Cyrus schoot 2 keer in de roos (1-2) en de 2–2  En nu waren de rollen omgedraaid en streed de FC met mooi aanvallend voetbal voor de winst! De scheids floot niet consequent want hij verzuimde om FC Hilversum 2 strafschoppen te geven na overtredingen, binnen de 16, op Quinton Bhagwandin. .

En vlak voor tijd kopte onze aanvaller Hibbert Landeno Durane de bal snoeihard op de goal maar met een katachtige reactie voorkwam de keeper de volle winst voor FC Hilversum..Eindstand 2-2.

Al met al een aantrekkelijke wedstrijd gezien!

 

Bij ons werden Fatih Yildirim, Glenn Holster en Good Old Richard van Dirven genoteerd.

Bij Victoria werd oud FC speler Okacha Bankodad bestraft met een gele kaart.

 

Overige uitslagen:

AH ’78              - Altis               1-1        Zeeburgia         - Wartburgia      2-2

JOS/W.gr.meer – de Vecht        4-0        Robinhood        - OSN ’75          GWO

RKAVIC            - Ouderkerk      1-2        Bij een stand van 1-0 viel de scheids in de 50e minuut uit met een vervelende spier blessure uit!

Kockengen vrij!

 

Volgende week spelen wij in Amsterdam tegen Wartburgia.

Sportpark Drieburg, Drieburgpad 3, 1097 HK Amsterdam. Aftrap 14:30 uur.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!