Sponsors

FC Hilversum kon vanmiddag wel een VAR gebruiken!

Laren 99 sv 1

1 - 2

FC Hilversum 1

Competitie

3e klasse C

Datum

23 maart 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Sv Laren ‘99 – FC Hilversum   1 – 2       (0 – 1 )

 

Voor de aftrap werd er 1 minuut stilte gehouden n.a.v. het drama maandag jl. in Utrecht!

Door een gestoorde terrorist werden 3 mensen dood geschoten en vielen er vijf gewonden!

o.a. trainer Rinke Terpstra van DESTO…Wat een droevige zaak!

Maar ook bij FC Hilversum werden wij opgeschrikt n.a.v. het plotselinge overlijden van Fred de vader van Richard en Raymond Dirven. Gecondoleerd en wij wensen allen veel sterkte toe!

 

Daarna liet scheidsrechter Martin Wateler uit IJsselstein aftrappen.

Het was behoorlijk druk op Sportpark Laarder Engh, en vanaf de aftrap zagen wij een aantrekkelijke wedstrijd..Thuis wonnen wij vrij gemakkelijk met 4-1 van onze gastheren. Maar vanmiddag hadden wij het een stuk moeilijker.. Want Laren wilde vanmiddag niet verliezen en speelden met 100 % inzet.

 

Richard Lensen verving vandaag de zieke Karel Bonsink (lag met een kruik onder de wol)

Maar de Groen Witten dreven voetballend boven en met een beetje geluk  scoor je voor de thee minimaal drie doelpunten en dan is de wedstrijd gelopen. Want  Tonnie Cusell, Rosco Cyrus en Jerraynell v.d. Pol kregen reële kansen maar ook nu weer stonden keeper, paal en lat in de weg. Maar vlak voor de thee roste  Fernando Piqué, de bal, uit een vrije trap tegen de lat en uit de rebound schoot Rosco Cyrus heel attent en dik verdiend de ruststand op 0-1.

 

Vlak na de thee kreeg onze spits Jerraynell v.d. Pol een mooie kans om de 0-2 te scoren maar helaas ging de bal er niet in. En de doorgebroken Rosco ziet zijn inzet ook via de lat overgaan…

Maar ook Laren kreeg een aantal kansen maar de hechtte FC defensie hield zich knap staande.

De wedstrijd werd wat onvriendelijker, Rosco, Tonnie en Jerraynell werden vrij stevig aangepakt en de scheids (floot in zijn goede tijd hoofdklasse) had wel wat strenger op mogen treden. Maar wat niet wegneemt dat onze linker spits Rosco Cyrus, na een mooie aanval, 2 man er uit liep en strak de stand op 0-2 schoot….

 

Even daarna werd de keeper van Laren volkomen verrast door een geweldige verre uittrap van onze doelman Giordano v.d. Pol...de bal ging over iedereen heen en de paal bracht redding voor Laren en de keeper!  Al met al had je al met 4-0 voorstaan! Want dan had het volgende niet plaats gevonden!

 

Want toen kwam het moment dat FC Hilversum met 10 man verder moest spelen!

Scheidsrechter Wateler stuurde onze keeper met rood naar de kleedkamer...maar Giordano raakte de speler tijdens het uitlopen heel ligt, maar de geroutineerde aanvoerder Bart Kaarsgaren, liet zich fraai vallen en de bal ging op de stip. Helaas bij ons geen VAR want die had de scheids terug geroepen…

Een gele kaart was voor velen afdoende geweest!

De aanvoerder nam de pingel zelf en schoot vanaf 11 meter Laren terug in de wedstrijd. 1-2.

 

Pascal Doest nam de plaats in van Giordano. Laren gooide alles op de aanval en hoopte om alsnog een gelijkspel af te dwingen tegen FC Hilversum...maar de Groen Witten hielden met heel veel moeite de zaak achterin potdicht en winnen wij verdiend met 1-2 van sv Laren ‘99….

 

Scheidsrechter Wateler gaf dus rood aan Giordano v.d. Pol en bij Laren kreeg Jeroen Kaarsgaren een gele kaart! Daar onze grensrechter Erik Sackers ongevraagd het speelveld in liep werd ook Erik weggestuurd!

 

as. zaterdag de topper om de 2e periodetitel FC Hilversum – vv Maarssen...AFTRAP 14:00 uur.

   

Uitslagen overige wedstrijden:

 

Maarssen         – DESTO          5-0

Amstelveen      – Altius             3-2

Olympia ‘25      – OSM ‘75        3-2

Buitenboys       – AH ‘78           5-0      

CTO ‘70           – Robinhood      0-2

NITA                – Kockengen     2-2.

 

sv Huizen 3 – FC Hilversum 2   3-1

 

Joop Snelling Berg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!