FC Hilversum 1 – CTO ‘70 1       3-2  (2-2)

Afgelopen week was er één van rouw, want Sylvia de vrouw van Jaap Oudmaijer Ans Schippers (1931)

de vrouw van Wiebe (RIP) en Good Old en erelid Jan Lankreijer zijn ons ontvallen...

Op Sportpark Crailoo hing de vlag halfstok en er werd geen muziek gedraaid. .

Voor de aftrap van hedenmiddag werd 1 minuut stilte in acht genomen en de spelers droegen rouw-banden.  Daarna liet scheidsrechter Peter v.d. Born uit Heinenoord om 2 uur aftrappen.

Het was gezellig druk op Crailoo en wij zagen een aantrekkelijke pot voetbal. Onze gasten uit Duivendrecht begonnen goed, want de FC had de eerste 20 minuten weinig in te brengen. Zij liepen goed te combineren en voorin liet oud prof  Kiki Musampa (1977) zien dat hij het ballen nog niet verleerd is. In de 10e min. gleed Samet Sukus zijn man onderuit en de toegekende strafschop werd strak door Musampa binnen geschoten 0-1.

Maar vijf minuten later glijd Jerraynell v.d. Pol, uit de rebound, de gelijkmaker binnen 1-1.

Doelman Quincy Ceder redde even later fraai door een inzet van Dave Huijmans uit zijn doel te rossen. Maar onze gasten vielen sterk aan en kregen in de 35e min. een vrije trap mee...weer Kiki Musampa achter de bal..zijn pegel werd van richting veranderd en Giordano werd daardoor verrast en de bal viel binnen: 1-2. Maar de FC nam het spel over en viel sterk aan en in de 40e min. kregen wij een vrije trap mee en onze specialist Dave Huijmans krulde de bal fraai binnen en bepaalde de ruststand op 2-2.

Ook in het 2e bedrijf zagen wij een leuke pot voetbal. Velen vroegen zich af hoe kan het dat CTO nog maar 1 wedstrijd heeft gewonnen? Tot nog toe de beste tegenstander op Crailoo!

Maar het spel golfde op en neer en beide keepers lieten via fraaie reddingen hun klasse zien.

Beiden trainers brachten verse krachten in..Bij ons maakten Rosco Cyrus, Fatih Yildirim en Alain Zaandam plaats voor Steyn Ploeg, John Hityahubessy en debutant Dylan Looman..

De Groen Witten waren nu de boven liggende partij maar onze gasten gaven uitstekend partij.

Wij kregen nog een aantal scoringskansen maar paal, lat en de keeper stonden in de weg…

Lang leek het er op dat de punten zouden worden werden gedeeld op Crailoo!.

Maar in de slotfase werd Quinton Bhagwandin binnen de 16 onderuit gelopen en vanaf 11 meter schoot Dave Huijmans de bal strak binnen en bepaald de eindstand alsnog op 3-2!

Al met al een zwaar bevochte overwinning..en net zo belangrijk...het publiek heeft zich niet verveeld!

Het arbitrale trio kende tijdens deze sportieve ontmoeting weinig problemen..

Scheidsrechter v.d. Born bestrafte de nodige overtredingen met een gele kaart !.

Bij FC Hilversum kregen Samet Sukus en Quinton Bhagwandin geel te zien .

Bij CTO werden Plet, Daniel, Inge en Dap genoteerd..

Balsponsor waren vandaag:

JAKO kledingsponsor &TEMPO PRINT uit Bussum en onze medewerker Hans Offringa!

NITA                – Laren ‘99      2-1

2e bekerronde: a.s. dinsdagavond FC Hilversum 1 – Hooglanderveen 1   aftrap 20:00 uur.