Sponsors

FC Hilversum wint ook 5e wedstrijd met ruime cijfers.

FC Hilversum 1

5 - 2

Altius 1

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

Datum

12 december 2015

Accommodatie

Onbekend

FC Hilversum 1 - Altius 1 5-2 (2-1)

Vanmiddag was het gezellig druk op Sportpark Crailoo om de plaatselijke derby tegen Altius bij te wonen. Om 14:00 uur begon de wedstrijd met de aftrap van onze Pupil van de Week Mark Issoe van de F1. Tijdens de warming-up haakte Nourdin Bourazma af maar Nourdin werd goed vervangen door Appie Arraiss.

Binnen 10 minuten kreeg Altius twee niet te missen kansen, maar onze keeper Jaime Hensen, ranselde twee maal over stijlvol  schoten van Altius speler Olivier Pel en Glenn Hemmers uit zijn doel. Nu bleef het gelukkig 0-0 i.p.v. 0-2.

Maar ook de FC viel sterk aan en in de 10e min. schoot Sercan Ozturk onhoudbaar een voorzet van Bilal binnen: 1-0. Prachtige aanval en goed afgerond!

De inzet van beide teams was op deze koude en waterige zaterdagmiddag hart verwar-mend. Helaas strooide scheidsrechter Hovinga uit Almere tijdens deze sportieve derby

met gele kaarten. Jammer want de man heeft ervaring genoeg om op een andere manier spelers aan te pakken. Nam deze keer de makkelijkste weg en trok totaal 9 keer geel!

2 spelers 2 x geel, dus met rood, weggestuurd!

Maar het spel golfde op en neer en in de 23e min. schiet Altius speler Mathijs v.d. Hazel de gelijkmaker binnen: 1-1 (Duidelijk te zien op ons nieuwe scorebord)

FC Hilversum werd sterker en in de 40e min. schoot Hermon Kidane vanuit de 2e lijn snoeihard op de goal maar de uitstekende doelman Roy van Wagtendonk liet zich niet verrassen. Maar niet veel later werd de Altius keeper wel gepasseerd door een geweldige knal van Bilal Abagdiou, en Bilal schiet de ruststand op 2-1.

Ook na de thee een spannende wedstrijd. We zagen stevige duels om de bal maar het bleef een sportieve wedstrijd. Vlak na de thee ging bij Altius de bal op de stip.

Onze aanvaller Sercan Ozturk werd binnen de 16 onderuit gelopen door Jeroen van Uden (zag zijn 2e kaart) en kregen wij de kans om uit te lopen naar 3-1. Helaas werd de toege-kende strafschop door Said Akchich gestopt door de goede doelman. En moest Altius, na de rode kaart, dus met 10 man verder. Maar Altius ging sterk door en Glenn Hemmers roste na een mooie aanval de gelijkmaker binnen 2-2.

Niet veel later kreeg Jan Douwe Glas zijn 2e gele kaart en kon ook voortijdig gaan dou-chen. Nu moest de ploeg van trainer Daan Hidden met 9 man de strijd aan tegen de 11 Groen Witten van Karel Bonsink. Maar het bleef spannend tot de laatste minuut!

In 72e min. kregen wij weer een strafschop mee, nu genomen door Burak Ugur, Burak

schoot de elfmetertrap strak binnen: 3-2. In de slotfase scoorden wij nog twee maal:

Said Akchich de 4-2 en onze topscorer Sercan Ozturk bepaalde de eindstand op 5-2.

Mannen prima gespeeld! Dat is de vijfde overwinning op rij!

Zoals gezegd gaf de scheids te veel kleur aan deze sportieve wedstrijd.

Bij FC Hilversum werden Said Akchich, Jasper v.d. Heuvel, Burak Ugur, Hemon Kidane en Fatih Besir genoteerd. Bij Altius werden na twee keer geel Jeroen v. Uden en Jan Douwe Glas met rood weggestuurd.

 

Opstelling:

Hensen, Besir (Didouch) v.d. Heuvel, de Vink, Abagdiou, Ugur (Celmez) Arraiss, Yildirim, Ozturk, Akchich en Kidane (Sheriff)

 

Uitslagen overige wedstrijden:

AH ’78 - Amstelveen 3-1
Ouderkerk - Loosdrecht 1-3
BVV ’31 - Eemnes 1-2
NVC - Eemboys 3-1
Kockengen - NITA 2-4
RKAVIC - Waterwijk 3-6

WINTERSTOP TOT ZATERDAG 23 JANUARI 2016!

 

Langs deze weg wens ik U gezellige feestdagen en een gezond 2016 toe!

Joop Snelling Berg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!