FC Hilversum 1 – Wartburgia 1  2 – 1      (1 – 0)

Vorige week door de vorst geen voetbal in West 1 & West 2

Maar afgelopen week leek het wel lente in Nederland..In Limburg steeg het kwik naar 16 graden!

En onder ideale weersomstandigheden begroeten wij onze gasten Wartburgia op Sportpark Crailoo.

Het was gezellig druk langs de lijn toen pupil van de week Alireza Akrami van scheidsrechter Roeleveld uit Mijdrecht mocht aftrappen. Daarna zagen wij geen beste maar wel een sportieve wedstrijd.

De  Groen Witten speelden slordig maar kregen desondanks een drietal kansen om de wedstrijd voor rust al te beslissen. Voetballend waren de elf van Karel Bonsink de boven liggende partij.

Al in de 10e min. kregen wij een straf schop mee.  Quinton Bhagwandin werd binnen de 16 onderuit  gelopen en arbiter Roeleveld legde de bal op de stip. Dave Huijmans schoot vanaf 11 meter de stand op 1-0. Daarna kregen wij nog een drietal kansen om verder uit te lopen. De mooiste kans kwam na de mooie loopactie van Fatih Yildirim, Fatih ging voor eigen eer i.p.v. de bal te spelen op de vrij staande Sercan Ozturk...nu schoot hij de bal voorlangs het doel van Wartburgia..

Maar tot aan de 45e min. een sterker FC Hilversum maar er werd niet meer gescoord en met een een stand van 1-0 ging men aan de thee.

Vlak na de rust zag Sercan dat zijn inzet werd gestopt door de goede keeper van Wartburgia..

Maar onze gasten kregen nu veel meer de vrijheid om aan te vallen. Kortom we zagen een open wedstrijd en het spel golfde na rust op en neer. Maar mede door keeper Jos van Nes bleef het lang 1-0. Onze aanvoerder Jasper v.d. Heuvel raakte na een duel om de bal geblesseerd, maar de wonder spons van onze verzorger Kay de Wolf werkte goed en Jasper kon weer verder ballen. Beide trainers brachten verse krachten in en bij ons viel de 16 jarige Steyn Ploeg goed in. Het spel golfde op en neer en nu moest onze doelman Marco Schreyer aan de bak om een tegengoal te voorkomen.

Maar Wartburgia kwam in de 85e min. toch vrij gelukkig terug in de wedstrijd. Want uit een corner kwam de bal hoog voor de goal en via het lichaam van Fatih Yildirim viel de bal binnen: 1-1.

Dat was schrikken! Maar de Groen Witten toonden  veerkracht en vielen sterk aan en in de 89e min. kregen wij een vrije trap mee. Wij veerden op de tribune op want Dave Huijmans legde de bal zorgvuldig neer en keek even hoe de muur stond. En ja hoor, vanaf 20 meter krulde Dave de bal fraai in de kruising: 2 – 1. Wat een vreugde op en langs de lijn!

Al met al een verdiende overwinning  en gezien koploper AH ‘78 heeft verloren van Victoria staan wij nu op 1e plaats..En dat is een goede zaak voor FC HILVERSUM!

Arbiter Roeleveld was voor velen de beste man van het veld! Deelde tijdens deze sportieve ontmoeting 4 gele kaarten uit. Bij ons werden Sercan Ozturk en Jasper v.d. Heuvel genoteerd. Bij de Amsterdam-mers kregen aanvoerder Akkerman en Dankbaar een gele kaart.