Sponsors

De Groen Witten staan weer met beide benen op de grond!

FC Hilversum 1

2 - 3

OSM 75 1

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

Datum

26 november 2016 14:00

Scheidsrechter

Hajjaji, K. el

Accommodatie

Onbekend

FC Hilversum 1 – OSM’75 1 2 – 3   (1 - 0) 

Onder ideale weersomstandigheden en op een prachtige grasmat zagen wij een wedstrijd met twee gezichten! Maar voor de aftrap nam Hans Offringa namens de sponsorcommissie het woord en sprak een dankwoord uit richting onze balsponsors, de 100 jarige Mw.Verweij - Smeenk en lady speaker Ans v.d. Heuvel. Ans kreeg uit handen van Jasper v.d;. Heuvel een mooi boeketje bloemen!

   

Onze pupil van de week met de mooie naam Dovydas Davnarovicus van JO11-1 mocht van de Amsterdamse arbiter K. el Hajjaji als eerste vanmiddag de wedstrijdbal beroeren! Onze gasten waren niet voor de mooie natuur naar Hilversum gekomen. De FC speelde zonder Dave Huijmans (griep) 

Vanaf de aftrap speelde OSM met een tomeloze inzet maar de FC zat ook niet stil. Want in 5e min. werd Quinton Bhagwandin binnen de 16 onderuit gelopen en de bal ging op de stip (geel voor Adams) onze topscorer Sercan Ozturk schoot vanaf 11 meter FC Hilversum op 1-0. Tot aan de rust een beter spelend FC maar wij gingen veel te slordig met een aantal niet te missen kansen om. OSM probeerde om terug te komen en in de 35e min. werd een doelpunt van OSM terecht wegens buitenspel afgekeurd..Normaal sta je al met 4-0 voor, nu is ruststand: 1-0.

Ook in het 2e bedrijf een levendige maar ook een rommelige en te harde wedstrijd! 

Trainer Chris van de Graaf van OSM zweepte zijn spelers op en de wedstrijd werd wat vinniger, maar FC Hilversum bleef goed ballen en uit een gave voorzet van Jasper v.d. Heuvel kopte Aziz Salama in de 55e min, de bal fraai binnen: 2-0. Wij dachten al vroeg de buit is binnen!

Maar een wedstrijd duurt 90 minuten..En onze gasten uit Maarssen stroopten de mouwen op en streden voor elke meter en vijf minuten later kopte invaller Yvan Ruvakuki (net in het veld gebracht)

uit een voorzet de bal fraai binnen en OSM is weer terug in de wedstrijd. 2-1.

FC Hilversum spelers hadden veel moeite om die kuitenbijters van zich af te houden.

Te veel duels werden verloren en OSM speelde regelmatig tot het randje en onze aanvallers Sercan Ozturk, Rosco Cyrus en Quinton Bhagwandin kregen geen meter ruimte meer maar al met al werd het spel regelmatig onderbroken voor grove overtredingen die keer op keer met een gele kaart werd bestraft. De scheids had het moeilijk vanmiddag…Er werd steeds meer gebabbeld tegen de scheids, en regelmatig werden OSM spelers terug gefloten na en stevige overtredingen op FC spelers en de arbiter deelde in het 2e bedrijf 8 gele kaarten uit aan OSM spelers!

Maar hun tomeloze inzet werd toch beloond want Roy Kooijman kreeg te veel ruimte en schoot zijn team naast FC Hilversum 2-2. Wij op de tribune zagen dat de Groen Witten opnieuw kansen kregen om weer op voorsprong te komen maar doelman Richard Brilleman roste stijlvol schoten van Glenn Holster en Sercan Ozturk uit zijn heiligdom. Velen gingen al uit van een gelijkspel maar OSM  dacht daar anders over en in de 85e min. zagen wij dat Angelo Rutten met een fraaie lob bal onze keeper verschalkte 2-3..Wat een domper voor ons allemaal!  

De slotminuten waren bijzonder hectisch…veel geduw…veel geschreeuw…een domme rode kaart voor reserve speler Ozcan Besir…en geel voor reserve keeper Wesley Alberts!

Het moet toch niet gekker worden!  

Maar al met al staat de FC weer met beide benen op de grond. Het is de eerste nederlaag en ook vanmiddag zat er een driepunter in…De overwinning van OSM verdiend niet de schoonheidsprijs maar pakken door hun inzet wel 3 punten af van FC Hilversum!

De scheids had het druk vanmiddag, voor rust, had hij geen problemen en leidde hij goed!

Na de thee had hij strenger op moeten treden! Nu werden bij OSM, Adams, Soolingen, Szigetti, Rutten, Kooijman, Stofmeel, Sahan, Verheijdt en Ruvakuki met geel bestraft! 

Bij FC Hilversum kreeg tijdens de wedstrijd Fatih Yildirim een gele kaart.

Maar erger is dat spelers buiten het veld zich bemoeien met zaken in het veld!?!

Een schone taak voor onze trainer Karel Bonsink om de valse noten bij te stemmen!       

Zaterdag a.s. zijn wij vrij…maar 10 december de kraker FC Hilversum - Altius op Crailoo…

Overige uitslagen:

RKAVIC - Altius 0-6 Victoria - Ouderkerk 5-0

AH ’78 - Kockengen 4-1 Robinhood - de Vecht 0-1

Wartburgia - JOS/W.gr.m. 3-1 Zeeburgia is vanmiddag vrij…

Joop Snelling Berg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!