Sponsors

Koploper FC Hilversum geeft in de slotfase 2 punten weg!

FC Hilversum 1

3 - 3

JOS/W'graafsmeer 1

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

Datum

29 oktober 2016 14:00

Scheidsrechter

Galenkamp, H.

Accommodatie

Onbekend

FC Hilversum 1 – JOS/Watergraafsmeer 1   3 – 3     (1-0)

Na de grote overwinningen op Ouderkerk (5-1) en RKAVIC (10-1) begroeten wij vanmiddag JOS/

Watergraafsmeer uit Amsterdam. Onder ideale weersomstandigheden zagen wij onder leiding van de heer Galenkamp uit Hilversum een spannende wedstrijd. De Amsterdammers met oud FC speler Stanley Jongkind (37 jaar) in de ploeg gaven uitstekend partij en het spel golfde op en neer.

Al in de 4e min. geselde Sercan Ozturk de deklat. Onze aanvallers kregen veel minder ruimte des-

ondanks kwamen wij een paar gevaarlijk door maar doelman Guus Bartholomé liet zich nog niet verrassen. In de 35e min. voorkwam Fatih Yildirim met een gave sliding dat een JOS aanvaller door kon breken en Fatih speelde daarna op maat Quinton Bhagwandin aan. Niet veel later zagen wij een prachtige opgebouwde aanval van FC Hilversum, Dave Huijmans trok de bal hoog voor de pot en Sercan Ozturk kopte de bal bij de 2e paal fraai binnen: 1-0. Onze gasten vielen ook regelmatig aan en probeerden terug te komen in de wedstrijd maar onze keeper Marco Schreyer voorkwam met zijn optreden de gelijkmaker en met een 1-0 stand ging men aan de thee.

In het 2e bedrijf kwamen wij al vroeg via een doelpunt van Rosco Cyrus op 2-0. Maar deze treffer werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd? En uit een snelle counter komt JOS via de actieve Niek Roet op gelijke hoogte 1-1. Maar de FC toonde veerkracht en de supersnelle Quinton Bhagwandin legde de bal breed op Sercan Ozturk die onhoudbaar de 2-1 binnenschoot. Maar JOS zat ook niet stil en niet veel later schoot Stanley Jongkind de stand op 2-2. Beide trainers wisselde volop en de strijd werd wat feller en er werd verbaal veel gebrald en de scheids trok gele kaarten voor JOS en FC spelers. 

Daarna kregen wij een aantal reële scoringskansen maar schoten van Dave, Sercan en Rosco troffen geen doel. In de 78e min. verzuimde de scheids om de bal op de stip te leggen, want Sercan werd duidelijk zichtbaar binnen de 16 ten val gebracht…maar de arbiter liet gewoon doorspelen!?!

De laatste 15 minuten waren bijzonder hectisch! 

In de 80e min. komen wij via een schitterende vrije trap van Dave Huijmans weer op voorsprong 3-2. In plaats om de zaak achter in dicht te spijkeren bleven wij de aanval zoeken.

En dan geef je ruimte weg voor je tegenstander! Tot overmaat werd onze laatste man Richard Dirven in de 87e min, uit zijn “tent” gelokt. Richard kon zich niet beheersen en deelde een tikje uit en werd helaas met rood van het veld gestuurd. JOS kreeg een vrije trap mee en de bal kwam voor de goal en uit een warrige situatie schoot JOS routinier Niek Roet de eindstand op 3-3.

Al met al een onnodige puntenverdeling! Maar JOS is beloond voor hun inzet en strijd!

Het arbitrale trio met scheidsrechter Henk Galenkamp en zijn assistenten Erik Sackers en Richard Smit hadden het niet gemakkelijk vanmiddag (de heren vlagden naar eer en geweten)  

Maar er werd redelijk gevoetbald maar ook veel te veel geluld binnen de lijnen.

En dat roep irritaties op en de scheids trok zes keer geel en 1 keer rood. .

Bij FC Hilversum geel voor Michael The, Sercan Ozturk en Fatih Yildirim. Rood voor Richard Dirven.

Bij JOS werden Linger, Bouterse en Johnson genoteerd.

1. FC Hilversum 8 – 18    2. AH’78  8 – 17  3. Victoria  8 – 14   4. OSM’75  7 – 12  5. Altius  7 – 11.

Balsponsor: Grand Café De Bult, Mosplein in Amsterdam Noord & Dhr. R. Schippers Sr. uit Bussum.

Zaterdag a.s. spelen wij thuis tegen Zeeburgia uit Amsterdam. Aftrap 14:00 uur. 

Komt allen naar Sportpark Crailoo…de 3e helft is bijzonder gezellig bij ons!

Overige uitslagen:

Zeeburgia - AH ’78 1-3 Kockengen - Ouderkerk 8 - 0  

Robinhood - Victoria 2-2 Wartburgia - RKAVIC 10 - 2

OSM ‘75 - Altius 1-3 De Vecht is vrij….

Joop Snelling Berg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!