Sponsors

De streek derby voldoet aan alle eisen!

FC Hilversum 1

3 - 1

AH '78 1

Anoniem (schot)
Anoniem (schot)
Anoniem (schot)

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

Datum

8 oktober 2016 14:00

Scheidsrechter

Vugts, G.R.

Accommodatie

Onbekend

FC Hilversum 1 – AH ’78 1   3-1 (0-0)   

Gelukkig weer een fijne voetbaldag op Sportpark Crailoo. Balsponsor Hans Offringa bedankte de gras medewerkers voor hun inzet om het hoofdveld weer speelklaar te krijgen. En dat is grote klasse!

Nog niet zo’n grasmat als in mei maar er kan op gespeeld worden. En gelukkig is er weer leven in onze kantine. Want voetbal is leuk spelletje maar een beetje babbelen aan de Bar over het voetbal in het algemeen hoort er bij!

                                    

Beide teams timmeren behoorlijk aan de weg. Onze gasten delen samen met Victoria de koppositie.

Na de tos mocht AH’78 van scheidsrechter Vugts uit Soest aftrappen. De wedstrijdbal, aangeboden door de 100 jarige Mw. Verweij - Smeenk gaf de FC “vleugels”  Want vanaf de aftrap heeft FC Hil-versum het betere van het spel en al vroeg in de wedstrijd toonde doelman Tim van Loon zijn vorm door een pegel van Sercan Ozturk te pareren. Het spel golfde op en neer en beide teams kregen reële  kansen maar er werd niet gescoord…Rust 0-0..

 

Na de thee werden onze gasten met mooie combinaties en vooral met goed voetbal onder druk gezet.

De goed spelende Michael Thé nam de bal vol op zijn slof en via de rug van Dave Huijmans verdween de bal achter doelman Tim van Loon in het AH doel:1-0. Mede door de goed leidende arbiter kende deze streekderby een sportief verloop! De liefhebbers genoten langs de lijn van de mooie combinaties en van het aanvallende spel van de Groen Witten. En na een mooie aanval over rechts rondde Hicham El Mourabit een fraaie aanval af en roste onhoudbaar de bal binnen: 2-0.

 

Onze gasten probeerden de bakens te verzetten maar de hechtte FC defensie geleid door routenier Richard Dirven gaf geen krimp. De mooiste goal kwam in de 75e min. de bal werd hard ingeschoten en kwam via de paal, lat en weer via de paal bij onze spits Sercan Ozturk die met een laag schot Tim van Loon kansloos liet en de 3-0 binnen schoot. De strijd was gestreden, maar vlak voor tijd, kreeg AH via de scheids een strafschop mee en Terry Boné schoot vanaf 11 meter de eindstand op 3-1.

Mannen prima gespeeld! Door deze overwinning staan wij nu op de 2e plaats. 

De scheids verdiend ook een schouderklop! De man leidde bekwaam en hield de kaarten op zak!

 

Zaterdag a.s. spelen wij in en tegen Ouderkerk, Wethouder Koolhaasweg 4, 1191 EB Ouderkerk aan de Amstel. Aftrap 14:30 uur. Scheidsrechter Dhr. Th. Blommensteijn uit Zwanenburg.

 

Overige uitslagen:

Zeeburgia         - Robin Hood    2-1       Kockengen  -  de Vecht               1-1   

Wartburgia        - Victoria          2-2       Ouderkerk   -  Altius        0-4

OSM ‘75           - RKAVIC          3-1       JOS/Watergraafsmeer vrij.

 

Joop Snelling Berg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!