Sponsors

FC HILVERSUM TIMMERT NA 110 JAAR NOG STEEDS AAN DE WEG!

FC Hilversum 1

1 - 2

OSO 1

Anoniem (schot)

Competitie

Mannen, 1, Groep 1 102

Datum

27 augustus 2016 14:00

Scheidsrechter

Tol, F.M.

Accommodatie

Onbekend

30 augustus 1906 werd FC Hilversum opgericht en heeft vanaf de “onderbond” tot op het hoogste niveau in Nederland gevoetbald. Ik heb dat persoonlijk vanaf 1949 tot op heden allemaal meegemaakt! De FC heeft diepte en hoogte punten meegemaakt. Kortom voor mij en ik denk voor heel veel oudere FC leden onvergetelijke tijden meegemaakt! 

En nu in 2016 spelen de Groen Witten, met heel veel plezier, op de zaterdag in de 3e klasse!
Vandaag stond alles in het teken van ons 110 jarig bestaan.
De vlaggen wapperen volop in de zomerse wind, er zijn jeugdwedstrijden en op het hoofdveld vanmiddag voor de 3e bekerronde: FC Hilversum 1 – OSO 1 1-2 (0-2)
Om 14:00 uur liet arbiter Tol uit Amersfoort aftrappen. De man floot een goede wedstrijd.
Tijdens het Henk Pel Toernooi wonnen wij in de finale met 3-0 van OSO. Maar vanmiddag bracht trainer Guus Cramer een ander team binnen de lijnen. En met één doel: Niet verliezen vanmiddag! Ondanks de warmte werd er redelijk gebald. En het spel golfde op en neer. Onze gasten speelden met een tomeloze inzet en oud FC speler Nicky de Vink was één van de betere spelers bij OSO. De Groen Witten dachten appeltje eitje…Maar het liep heel anders tot aan de 40e min. een gelijk opgaande wedstrijd. Beiden kregen scoringskansen maar er werd niet gescoord. Maar OSO speler Daniel Majoor strafte slordig balverlies van onze aanvoerder Jasper v.d. Heuvel af en schoot de 0-1 binnen.
En vlak voor rust schoot Jurre van Doeselaar uit de rebound de ruststand op 0-2.
Al met al een verrassende ontwikkeling!

Na de thee probeerden de Groen Witten van Karel Bonsink om terug te komen in de wedstrijd. Voetballend waren wij de betere ploeg, maar de tomeloze inzet van OSO + goed keepers werk van de boomlange Maarten Kok (hij roste alle ballen uit zijn heiligdom).
Lukte het pas in de 75e min. om tegen te scoren. Hicham El Mourabit schoot de stand op 1-2.
Maar OSO knokte zich helemaal leeg en onze aanvallers werden behoorlijk aangepakt maar kwamen niet tot scoren en verliest FC Hilversum geheel onnodig met 1-2 van OSO.
2e bekerwedstrijd: Wasmeer 1 – ASV’65 1 2 - 5. 
ASV’65 uit Ankeveen plaatst zich voor volgende speelronde!
Eindstand: 
1. ASV’65 3 - 7 9/4
2. OSO 3 – 6 12/3
3. FC Hilversum 3 – 4 12/4
4. Wasmeer 3 – 0 2/24

Wat niet wegneemt dat de 3e helft bijzonder gezellig is verlopen, want met een drankje en een hapje, en pratend over die goede oude tijd was het goed toeven op Sportpark Crailoo!
Wij zijn uitgebekerd en kunnen ons nu gaan richten op de competitie:
Zaterdag 3 september: FC Hilversum 1 – SV Kockengen 1 Aftrap 14:00 uur.

Joop Snelling Berg. 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!