Vandaag de 24 ste speelronde en FC Hilversum wint vrij gelukkig deze dorpsderby! v.v. Altius – FC Hilversum 2-3 (2-2) - FC Hilversum

Sponsors

Vandaag de 24 ste speelronde en FC Hilversum wint vrij gelukkig deze dorpsderby! v.v. Altius – FC Hilversum 2-3 (2-2)

Altius 1

2 - 3

FC Hilversum 1

Competitie

3e klasse C

Datum

13 mei 2023 14:30

Scheidsrechter

B.J. Bos

Accommodatie

Sportpark Berestein
Kininelaantje 6 -7
1216BZ
HILVERSUM
tel. 035-6561730

Vandaag de 24 ste speelronde en FC Hilversum wint vrij gelukkig deze dorpsderby! v.v. Altius – FC Hilversum  2-3  (2-2)

De pupil van de week mocht van scheidsrechter Bram Bos als eerste de bal beroeren en daarna zagen wij op Sportpark Berestein een wedstrijd met twee gezichten ..Onze gastheren knokten voor elke meter en de FC had zijn handen vol aan het andere oranje. 

Onze gasten moeten aan de bak, staan vandaag na 24 wedstrijden op de 12e plaats en moeten punten pakken om degradatie te ontlopen.

Trainer Fred Roest van Altius zag zijn ploeg 97 minuten lang knokken om een puntje af te pakken van de kampioen van de 3e klasse C.
De FC begon goed want al in de 3e minuut schoot Petr Plinik uit de rebound de bal onhoudbaar binnen 0-1.Mede door het warme weer laste de arbiter Bos drankpauzes in en Altius kwam goed terug want Nick Neerings werd op maat aangespeeld en schoot de gelijkmaker binnen 1-1 Het spel golfde op en neer en wederom een mooie Altius aanval en Nick Neerings schoot Altius op voorsprong 2-1.
Dat was schrikken maar de Groen Witten kwamen sterk terug en Petr Palinik schoot de ruststand op 2-2.Vlak na de thee schoot Altius speler Calvin Lam de bal op de paal ..Het spel ging verder en onze bal tovenaar Bito had het moeilijk want de verdedigers van Altius kleunden er fors in en Bito kon zich niet beheersen en ging in de fout...en arbiter Bos trok de rode kaart! Verdomde jammer wat Bito kan goed ballen en verdomde jammer dat Bito voortijdig gaat douchen.De FC nu met 10 man verder en had het moeilijk tegen een moedig spelend Altius. Beide trainers brachten verse krachten in en het spel ging verder. Lang leek het er op dat het andere oranje een gelijkspel zou af zou pakken van de kampioen..Maar onze aanvoerder Rick v.d. Velde zette zelf de aanval op speelde op maat Lionel Frederik aan en Lionel ziet dat zijn voorzet schitterend door Rick van der Velden wordt binnen geschoten 2-3! Prachtige doelpunt Rick! De extra tijd was bloedstollend, een inzet val Altius werd door Ricky de Ruiter van de doellijn getrapt.. en een hoge terug speelbal werd door onze doelman Marco Schreyer verkeerd verwerkt en kreeg Altius in de 95e minuut nog een vrije trap binnen de 16 mee…Alle spelers op de doellijn en gelukkig werd de bal tegen de deklat getrapt en winnen wij vrij gelukkig met 2-3 van een moedig spelend Altius!

FC Hilversum gefeliciteerd met de 22 ste overwinning: 24 – 67   +93  – 21  

Een van de betere bij de FC was vanmiddag onze grensrechter Erik Sackers..Erik liet zich niet gek maken en bleef onverstoord vlaggen! Erik stopt na 17 jaar met vlaggen..Klasse Erik!   

DOSC wint van met 2-1 van Olympia ‘25 en staat nu op 11e plaats van de ranglijst.

In de gevaren zone staan 12. Altius 13. AH ‘78 en 14 BaarnHees, Olympia en Wasmeer strijden mee voor promotie ...Kortom spannende weken! Scheidsrechter Bram Bos leidde deze derby goed en de rode kaart voor Bito en de gele kaart voor Altius speler Mickey Hueting waren terecht gegeven.

Opstelling: Schreyer, Roosendaal (Dorresteijn) Fokker, de Jong, v.d. Velden, Palinik (Cyrus) Bito, Frederik (Harsevoort) de Ruiter, Leber (Huijmans) en Verrips.

Overige uitslagen: 
Olympia ‘25 – DOSC 1-2
Hees  – Odysseus’91 0-1
Hercules – TOV  1-2
Wasmeer – AH ‘78 5-1
Laren ‘99 – FC Almere 2-1
Baarn  – Zeist  3-3

Zaterdag a.s. spelen wij de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Wasmeer..aftrap 14:30 uur
Kom gezellig langs en laat U verwennen door onze gastvrije medewerkers! Dat wordt en feestelijke afsluiting met muziek en zang van Peter Beense en Han Holland!

Joop Snelling Berg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!