Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

FC Hilversum snakt naar het einde van het seizoen! FC Hilversum - 't Gooi 2-3 (1-0)

FC Hilversum – sc ‘t Gooi 2-3 (1-0)

Vandaag alweer de 23 ste speelronde en op Sportpark Crailoo was het gezellig druk.

Want plaatselijke derby’s blijven altijd interessante ontmoetingen…

In het grijze verleden bezochten ruim 8000 mensen deze derby’s op het Gemeentelijk Sportpark in Hilversum..en in 2022 140 supporters van beide clubs! De tijden zijn duidelijk veranderd!

Onze speaker Hans Offringa begroet de aanwezigen en in het bijzonder onze sportvrienden van ‘t Gooi.

Deelt mede dat de wedstrijdbal van hedenmiddag is aangeboden door onze archivaris Karel de Loos en Beers Schilderwerken uit Hilversum.. Karel en Jeroen bedankt!

FC Hilversum trainer Ferry Marks mist 7 spelers door blessures en schorsing desondanks had de FC voor rust deze derby kunnen beslissen maar te veel goede kansen werden jammerlijk gemist.

In de 15e min. maakte een Gooi speler binnen de 16 hands, en arbiter Verkleij wees naar de stip!

Vanaf 11 meter schoot Rick v.d. Velden de bal binnen: 1-0. ‘t Gooi kreeg een aantal kansen maar Marco Schreyer voorkwam met zijn optreden de gelijkmaker. Daarna kregen wij via Petr en Rick mooie scorings-kansen om uit te lopen naar 2-0..maar ook doelman Bas van Beek was op dreef en liet zich niet verrassen Rust 1-0..

Na de thee een gelijk opgaande wedstrijd. Onze gasten lieten zich gelden en streden met veel inzet.

Onze keeper pareerde knap schoten van Gooi spelers Sadal en Lima..niet veel later schoot Hassnaoui de bal tegen de paal! Wij counterde een paar keer gevaarlijk uit maar er werd niet gescoord…

Dat deed ‘t Gooi wel, want Majdoul schoot fraai de stand op 1-1 en vijf minuten later scoorde hij ook de 1-2.

Maar de Groen Witten namen de aanval over en uit een hoekschop genomen door Jasper v.d. Heuvel kopte

Roy Heemskerk de bal fraai en onhoudbaar tegen de touwen: 2-2

Maar bij ons was de pijp leeg en vlak voor tijd schiet Lima de winnende treffer binnen en wint ‘t Gooi toch wel verdiend deze sportieve derby met 2-3.

Want gezien de stand op de ranglijst voor ‘t Gooi een hoog nodige overwinning richting de na competitie!

Scheidsrechter Sjoerd Verkleij floot goed..hield het kort en trok tijdens deze derby vier keer geel!

Bij ons werden Mo Balal en Ryan de Jong bestraft met geel en bij ‘t Gooi werden Laassal en Hassnaoui

genoteerd..

Na afloop was het ondanks het verlies goed toeven bij de club en onder het genot van een drankje en een hapje werd nog even gezellig na gebabbeld!

Lida Zoetekouw heeft van deze wedstrijd weer opnames gemaakt..morgen te zien op Face Book

Opstelling: Marco Schreyer, Gideon Bonsu, Ryan de Jong, Rick v.d. Velden, Danny Heemskerk (Amoah), Petr Palinik, Roy van Heemskerk, Ricky de Ruiter, Mo Balal, Jasper v.d. Heuvel en Ivanildo Darson (Arthur Khalimkhoev)