Sponsors

3e beker wedstrijd FC Hilversum – usv Elinkwijk 4-1 (1-1)

FC Hilversum 1

4 - 1

Elinkwijk 1

Competitie

Groep 2 36

Datum

12 september 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na twee gewonnen wedstrijden, o.a. tegen Wasmeer en Austerlitz, begroeten wij nu Elinkwijk uit Utrecht.      
Dat is voor ons een oude bekende tegenstander, want toen wij nog op de zondag op het hoogste niveau speelden, hebben wij regelmatig tegen elkaar gespeeld. En dat waren altijd spannende potjes! 

En vanmiddag ontmoeten wij elkaar voor de Districtsbeker. Bij onze gasten zien wij veel spelers die ook jarenlang het Groen Witten shirt hebben gedragen. o.a. Tony Bonsink, Jerraynell v.d. Pol, Samet Sukus, Quinton Bhagwandin en Rosco Cyrus...allemaal dik boven de 30 jaar maar wel goede voetballers!
Good Old Gerard Hogenbirk ontmoette ook nog zijn oude voetbalvriend Leen v.d. Merkt…
    En dat is een mooi moment voor Gerard!
Voor de wedstrijd begroeten wij veel oud bekenden uit Utrecht op Sportpark Crailoo.
  En allen zijn blij dat er weer gevoetbald kan worden in Nederland!  
Onder ideale weersomstandigheden, en op een prachtige grasmat, liet arbiter Gert van Thienen uit Bussum om 2 uur aftrappen. Voor rust waren de teams aan elkaar gewaagd, beiden creëerden scoringskansen 
Zo schoot Joel v.d. Heuvel de bal rakelings naast, en bij Elinkwijk brak de snelle Rosco Cyrus door maar zijn inzet werd “gekraakt”door de goed spelende Fatih Yildirim  en ook onze keeper Marco Schreyer toonde zijn klasse door een inzet van Rosco te pareren. Maar onze gasten namen 40e min. de leiding via een toege-kende strafschop en vanaf 11 meter schoot de Griek Ioannis Karafilakos de bal onhoudbaar binnen: 0-1..
Dat was schrikken! Maar de FC bleef lekker ballen en viel sterk aan en vlak voor rust kopte onze aanvoerder Rick v.d. Velden fraai een voorzet van Djoey Dorresteijn binnen 1-1. Met deze stand ging men aan de thee..

De toeschouwers zagen ook in het 2e bedrijf een aantrekkelijke bekerwedstrijd.
Het spel golfde op en neer en we zagen ook stevige duels om de bal! De Groen Witten hadden nu het beste van het spel en in de 60e min. zagen wij een mooie aanval over links, Michael Thé’, sterk aan de bal, zag dat zijn voorzet goed werd binnen gekopt door Jeroen Harsevoort en speaker Hans Offringa bediende het score-bord..2-1.Beiden trainers brachten verse krachten in en Petr Palinek (net in het veld) schoot fraai de stand op 3-1. Elinkwijk stroopte de mouwen op en probeerde terug te komen in de wedstrijd maar de hechtte FC defensie met laatste man Richard Dirven gaven geen krimp en kwam de bal voor dan was de bal een prooi voor onze keeper Marco! Vlak voor tijd zagen we wederom een mooie aanval en Petr Palinek rondde deze aanval af en schiet de eindstand op 4-1.. Mannen gefeliciteerd! . 
Dik verdiende overwinning en de FC plaatst zich ongeslagen voor de 2e bekerronde.

Arbiter Gert van Thienen leidde bekwaam en bestrafte spelers voor een stevige overtreding maar ook voor commentaar op zijn leiding..Bij FC Hilversum werden Ricky de Ruiter, Rick v.d. Velden, Fatih Yildirim en Djoey Dorresteijn genoteerd en bij Elinkwijk Rosco Cyrus en Quinton Bhagwandin. 
Kassa voor de KNVB 6 x 16 euro.. 
Na afloop, en ondanks de beperkingen, bleef het gezellig druk op ons terras en in de kantine.  

Maar net zo belangrijk is het feit dat een aantal leden moeilijke tijden meemaken. 
o.a. onze lady speaker Ans v.d. Heuvel, Ans heeft onlangs weer in het Tergooi gelegen en verblijft nu in een verzorgingshuis om aan te sterken! En morgen viert Ans, op gepaste wijze, haar 86 ste verjaardag!
Maar ook onze sympathieke medewerker Hans Grop heeft hartproblemen en ondergaat a.s. maandag in Amsterdam een hartoperatie. 
En ook de negentig jarige Goos van Garderen maakt hele moeilijke tijden door!
  Namens FC Hilversum wensen wij allen sterkte en vooral beterschap toe!

Uitslag 2e bekerwedstrijd: Austerlitz – Wasmeer 0-4.

Eindstand: 
1. FC Hilversum 3 – 9 14/4
2. Elinkwijk  3 – 3   8/8    
3. Wasmeer              3 – 3   5/7
4. Austerlitz  3 – 3 6/14

FC Hilversum 2 is uit gebekerd, verloor thuis met 2-3 van de Posthoorn 2.

Zaterdag a.s. start de competitie: Olympia ‘25 – FC Hilversum  aftrap 14:30 uur 

Joop Snelling Berg.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!