Sponsors

Na 56 jaar (1964) weer de Dorpskraker op Sportpark Berestein.

Gooi 't sc 1

1 - 1

FC Hilversum 1

Competitie

3e klasse C

Datum

22 februari 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Helaas een matige pot voetbal met veel gele en rode kaarten!  

sc. ‘t Gooi 1 – FC Hilversum 1  1-1  (0-1)

Toen voor 10.000 toeschouwers op een bomvol Gemeentelijk Sportpark en nu voor 500  lief hebbers op Sportpark Berestein..Vandaag een inhaalwedstrijd, daar de wedstrijd van zaterdag 25 januari jl. door het overlijden van Nico La Maître werd geannuleerd...Wat een tragedie was dat!  

Beide clubs kregen verleden week een pak op hun broek. ‘t Gooi verloor bij de buren met 6-0 van Altius en de Groen Witten, van de trainers Ferry Marks en Richard Lensen, zakten door het “IJS” door met 5-2 te verliezen van DOSC. Gezien ook CJVV, Laren en TOV hun wedstrijden verloren bleef de schade beperkt! 

FC Hilversum mist vandaag Quinton Bhagwandin (geblesseerd) en de geschorste Dave Huijmans.

Vooraf 1 minuut stilte n.a.v. het overlijden van Nico La Maître.

En daarna mocht de pupil van de week de aftrap doen!

Vanaf minuut 1 kon je zien dat de trainer van ‘t Gooi, Ed Otten, de opdracht had gegeven, laat de FC niet ballen, en pak die gasten aan..want als je ze de vrijheid geeft dan lopen ze over ons heen!

Nou dat hebben zij gedaan, want de elf van ‘t Gooi met een aantal oud FC spelers klapten er boven op en arbiter David Vriesenga uit Bilthoven floot zijn fluitje bijna stuk. Om de minuut werd het spel onderbroken door ruw spel, en dat werd meestal bestraft met een kaart. 

FC Hilversum had meer voetbal in huis maar schoten op de goal van ‘t Gooi werden stijlvol door doelman Bas van Beek gestopt. Maar in de 35e min. kregen wij windje mee een vrije trap te nemen. 

Nourdin Bourazma roste de bal kiezel hard op de goal, de keeper liet de bal los, en de goed spelende Appie Arraiss schoot de bal uit de rebound strak tegen de touwen: 0-1. Daarna waren er kansen voor Jeroen, Ricky en Ilias maar de doelman liet zich niet verrassen en met een stand van 0-1 ging men aan de thee.

Tijdens de 2e helft hadden beide teams, en het publiek, wederom veel last van de stormachtige wind. 

Nu had ‘t Gooi windje mee maar moest al snel met 10 man verder. Want Gooi speler Sercan Ozturk ging in de fout en werd met rood weggestuurd. Beide keepers kregen veel werk maar de doelman van ‘t Gooi Bas van Beek hield zijn team in de wedstrijd door een aantal kansen van de FC uit zijn doel te rossen! 

Maar het harde spel bij ‘t Gooi eiste zijn tol want ook Uzir Ilbay kon zich niet beheersen en werd ook met rood weg gestuurd..en moest ‘t Gooi met 9 man verder. 

Het lukte de FC niet om hier voordeel uit te halen want ver in blessure tijd ging aan de zij lijn Gerrit Snijders geheel onnodig in de fout en kreeg zijn 2e kaart dus ook rood. En uit de toegekende vrije trap kopte invaller Farid Butera de bal bij de 2e paal binnen en bepaalde in 95e min. alsnog de eindstand op 1-1. 

Geheel onnodig moeten wij nu genoegen nemen met 1 puntje! 

Maar wat een vreugde bij de Gooiers en wat een teleurstelling bij de Groen witten!

Maar vooral een wedstrijd om gauw te vergeten! 

Scheidsrechter David Vriesenga had het moeilijk tijdens deze rommelige en te harde derby.  

Bestrafte terecht ruwe overtredingen. Bij t’ Gooi was er rood voor Sercan Ozturk en Uzir Ilbay en verder kregen vijf spelers een gele kaart. o.a. Bram Sleven, Fatih Yildirim, Michael v.d. Schagt en nog 2 spelers.    

Bij FC Hilversum was er 2xgeel = rood voor Gerrit Snijders en geel voor Ilias el Mazouji en Djoey Dorresteijn.

Complimenten voor onze team, wij hadden meer beheersing en respect voor de scheids..

Opstelling: de Beer, Muis (Zieltjens)  Arraiss, de Ruiter, Bourazma, Dorresteijn, v.d. Heuvel, Snijders, v.d. Velden, Harsevoort (Floor) el Mazouji

Wij staan nu samen met CJVV na 16 wedstrijden samen aan kop!

CJVV 16   –   34  + 40  - 20

FC Hilversum 16   –   34  + 42  - 30

Volgende week 29 februari (speel ronde 19) de topper DOSC – CJVV   aftrap 14:30 uur

                   20 maart a.s. viert CJVV haar 100 jarig bestaan. 

FC Hilversum speelt zaterdag 7 maart a.s. op Sportpark Crailoo tegen Altius.  Aftrap 14:00 uur.

Joop Snelling Berg  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!