FC Hilversum wint de plaatselijke derby tegen het andere oranje!

6 oktober 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

FC Hilversum 1 – Altius 1  3-0 (1-0)

Vandaag al weer de derde wedstrijd, en wat voor één, een kraker van de bovenste plank, een wedstrijd met veel emoties, stevige duels en dat resulteerde weer dat de scheids 8 keer de gele kaart trok!

Het wordt tijd dat de heren voetballers inzien dat je nooit van de man met de fluit verbaal kan winnen!

Onder ideale weersomstandigheden en met veel publiek langs het veld zagen wij dat scheidsrechter Gerben Nieuwland uit Vijfhuizen om 14:00 uur en op een prachtige grasmat  af liet trappen

Beide teams speelden op de aanval en zo ontstond er een levendige pot voetbal. Onze spits Jerraynell v.d. Pol kopte al vroeg in de wedstrijd de bal rakelings naast het doel..De Groen Witten trokken het spel naar zich toe en in de 20emin. zagen wij een mooie aanval die liep via Dave Huijmans naar Quinton Bhagwandin en diens voorzet werd door Rosco Cyrus fraai afgerond 1-0

De aanvallers van Altius werden prima door onze verdedigers afgestopt.

Altius werd met goed voetbal terug gedrongen op eigen helft en doelman Roy van Wagtendonk moest veel aan de bak..Helaas ging de grensrechter van Altius, Niels Schuurman, door zijn rug en moest vervangen worden. (sterkte Niels en vooral beterschap) het spel ging verder en Jordy Arp kreeg een dot van een kans om Altius terug te brengen naast FC Hilversum. Tot aan de rust kregen wij ook nog een paar kansen maar na 45 minuten geen 4-0 maar met een 1-0 stand werd er gerust! .

Ook in het 2ebedrijf hebben de Groen Witten het beste van het spel. Onze keeper Giordano v.d. Pol stond goed te keepen en hield diverse keren stijlvol de 0. Maar wederom na een mooie aanval schoot Tonnie Cusell onhoudbaar een voorzet van Rosco Cyrus binnen 2-0. Fraaie treffer!

Beide trainers brachten verse krachten in en onder aanvoering van Tony Bonsink viel de FC met mooie  combinaties aan en onze spits Jerraynell v.d.Pol werd in stelling gebracht en scoorde beheerst zijn eerste treffer van dit seizoen en onze lady speaker Ans v.d. Heuvel zette op ons fraaie scoringsbord de stand op

3-0! En na 90 minuten floot de scheids af en pakt FC Hilversum dik verdiend de drie punten af van het andere oranje. Ondanks het sportieve karakter van deze wedstrijd zagen wij te veel geel...en ik hoop dat de staf dat er uit krijgt want onze jongens kunnen goed ballen…

Maar reageren zich te veel af op de arbiter en tegenstander! .EN DAT MOET STOPPEN!

Scheidsrechter Nieuwland liet niet met zich sollen en accepteerde geen commentaar op zijn leiding!

Dat betekende dat hij 8 keer de gele kaart trok!

Bij FC Hilversum kregen Fernando Piqué, Dave Huijmans, Tonnie Cusell, Rosco Cyrus en aanvoerder Tony Bonsink een gele kaart!

Bij Altius werden Justin v.d. Roest, Arno Calis en Wouter Koetsier genoteerd!

Al met al voetballend een 8...en voor babbelen en discipline een 4.

En tijdens de 3ehelft..werd er gezellig nagepraat met onze gasten, de scheids en Frans Vermeij (ambassadeur van de KNVB)  Klasse Ellis Sackers en Hans Offringa !

NITA                 – Robinhood    7-0

Komende zaterdag spelen wij in Huizen tegen AH ‘78, ‘t Merk 10, 1276 DA Huizen      Aftrap 14:30 uur.