Onbekend

FC Hilversum 1 – Buitenboys 1   1-2   (0-1)

Wat een verschil met vorige week, in Amsterdam tegen JOS + 8 C en vandaag mede door die koude oostenwind een gevoelstemperatuur van -10!  Die oostenwind ging dwars door je heen, maar vooraf, werden wij en de scheids door Ellis in de bestuurskamer verwent  met een lekker bakkie koffie!

Maar de grasmat op Sportpark Crailoo lag er goed bij dus keurde onze consul Fred Pel het veld goed!

Scheidsrechter Westland liet om 2 uur aftrappen. Mede door de koude weersomstandigheden zagen wij een matige wedstrijd. Onze gasten uit Almere gaven prima partij en wij waren voor rust niet bij de les..

Desondanks kregen wij al vroeg in de wedstrijd reële scoringskansen maar onze aanvallers waren niet gelukkig in de afwerking. Buitenboys opende in de 20 e min. de score, want uit de rebound roste de aanvoerder Michael Buth de bal onhoudbaar langs Giordano tegen de touwen 0-1.

De Groen Witten en onze gasten kregen kregen hierna nog doelrijpe kansen maar deze werden helaas niet benut. Vlak voor rust counterde onze gasten gevaarlijk uit en wij hadden mazzel dat de aanvoerder van Buitenboys een 100 % kans huizen hoog over schoot...Rust 0-1.

Na de warme chocomel en een lekkere neut zochten wij weer de “verwarmde” tribune op.

Het praatje tijdens de thee van coach Karel Bonsink bleek te werken want de FC viel in het 2e bedrijf sterk aan en waren wij een paar keer dichtbij de gelijkmaker. Maar Tonnie Cusell, Jerraynell v.d. Pol en Dave Huijmans kregen de bal maar niet achter doelman Le Blanc..Beide trainers brachten verse krachten in en bij ons keerde na lang blessure leed Jimmy Floor weer binnen de lijnen. En dat is een goede zaak!

De FC kreeg in de 70e minuut een vrije trap mee van arbiter Westland en onze specialist Dave Huijmans krulde de bal fraai in de kruising :1-1. Wat een opluchting !

Heel lang leek het er op dat de punten werden gedeeld, maar in de slotfase van deze sportieve ontmoeting schoot invaller Tim van Leerdam zijn team op 1-2. Maar volgens ons had de scheids na een overtreding op onze aanvoerder Tony Bonsink af moeten fluiten...maar de scheids liet door spelen..

Mede daardoor ontstond er wat commotie….maar na een korte onderbreking werd de wedstrijd uitgespeeld.  En wederom kregen wij nog een dot kans om op gelijke hoogte te komen, maar onze laatste man Richard Dirven verzuimde om op tijd af te drukken...Jammer man,,zou een beloning zijn voor je wekelijkse inzet!

En nemen onze gasten revanche van de thuis nederlaag..En staan wij met lege en koude handen!

Maar niet getreurd...volgende week in Huizen meer succes!

Scheidsrechter Westland uit Leusden heeft wel eens beter gefloten. Floot vandaag warrig..

Bij ons kregen Rosco Cyrus en Giordano v.d. Pol een gele kaart.

En bij onze gasten werd Michael Buth genoteerd.

Daarna met ze’n allen naar de warme kantine om de koude botten weer wat op te warmen!