Sponsors

FC Hilversum wint dik verdiend en sluipt langzaam naar boven!

JOS Watergraafsmeer 1

1 - 2

FC Hilversum 1

Competitie

Mannen, 1, 3e klasse C

Datum

10 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

JOS/Watergraafsmeer 1 – FC Hilversum 1           1-2       (0-0)

 

Vorige week werd er in Nederland meer geschaatst dan gevoetbald. Want de wedstrijd thuis tegen De Meer werd terecht voor de 2e keer wegens de vorst afgelast. Maar vandaag onder ideale

weersomstandigheden zagen wij een redelijke pot voetbal op Sportpark Drieburg.

JOS Watergraafsmeer blijft voor ons een moeilijke tegenstander. Op Crailoo werden de punten gedeeld  (3-3)  FC Hilversum won 14 dagen geleden met goed voetbal in Bussum met 4-1 van BFC. Dus zou het een goede zaak zijn als ons keurkorps gaat proberen om ook van JOS te winnen.

 

Arbiter Hemkes uit Amsterdam liet om 14:30 uur aftrappen. De Groen witten combineerden naar hartenlust en waren over de gehele wedstrijd gezien meer aan de bal.

In de 10e min. roste Dave Huijmans een toegekende vrije trap hoog over.

Maar de FC bleef aanvallen en JOS werd herhaaldelijk onder druk gezet. Halverwege het 1e part bleef onze laatste man Richard Dirven, na een ongelukkige botsing, geblesseerd liggen.

Maar de man van staal werd door onze verzorger Kay de Wolft gelukkig weer opgelapt en hield zich tegen de boomlange spits van JOS goed staande! Klasse man!

Het spel golfde op en neer en vlak voor de thee zagen wij dat Jerraynell v.d. Pol, op aangeven van Tonnie Cusell, dicht bij de openingstreffer was maar de doelman stopte deze inzet en met een brilstand van 0-0 ging men aan de thee.

 

Ook in het 2e bedrijf dreef de FC boven en in de 50e min. ging Yechi Wijk goed door en uit zijn voorzet schoot Hibbert Landeno strak de 0-1 binnen. Wat een opluchting op de bank en langs de lijn. JOS probeerde van alles om terug te komen maar achterin zat het bij ons pot dicht.

Beide trainers brachten verse krachten in. De arbiter floot niet kinderachtig en kende tijdens deze sportieve ontmoeting weinig problemen. De FC bleef aanvallen en uit een pass van Rosco Cyrus schoot onze spits Jerraynell v.d. Pol de bal onhoudbaar binnen: 0-2. Wat een gejuich op en  langs het veld! In de slotfase kreeg JOS loon naar werken en schoot Paul Bouterse de eindstand op 1-2.

Mannen gefeliciteerd met deze nuttige, maar verdiende overwinning!

 

Scheidsrechter Hemkes verdient een compliment want hij hield de kaarten op zak.

Zijn manier van fluiten is een voorbeeld voor zijn collega”s en dwingt respect af bij de spelers.

 

Zaterdag a.s. spelen wij op Sportpark Crailoo tegen Buitenboys uit Almere, aftrap 14:00 uur.

 

Uitslagen overige wedstrijden:

AH ‘78            – NITA            1-2

Buitenboys      – BFC             2-3

Olympia ‘25    – Cobu Boys   6-2

de Vecht          – Waterwijk     0-3

Wartburgia       – De Meer       4-2

Nieuwland       – Altius            2-2

 

Joop Snelling Berg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!