Sponsors

FC Hilversum opent het seizoen met een klinkende 1-6 overwinning!

Wartburgia asv 1

1 - 6

FC Hilversum 1

Competitie

Mannen, 1, 3e klasse C

Datum

23 september 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vv Wartburgia 1 – FC Hilversum 1              1 – 6    (0 – 3)

Na drie bekerwedstrijden heeft FC Hilversum zich geplaatst voor de volgende beker ronde!

En dat is een goede zaak! Vandaag zijn wij te gast bij Wartburgia op Sportpark Drieburg in Amsterdam. Vanaf de aftrap zagen wij onder leiding van scheidsrechter Hemkes uit Amsterdam een levendige wedstrijd. Onze gastheren begonnen goed en wij hadden mazzel toen een schot van een Wartburgia speler de lat kraakte. Maar daarna trokken de Groen Witten het spel naar zich toe. En met mooie combinaties vielen wij aan en uit een pass van Jerraynell v.d. Pol opende Ros-co Cyrus de score 0-1. Niet veel later weer een mooie aanval en uit een pass van Michael The roste Dave Huijmans de 0-2 binnen. Wat een vreugde langs de lijn en op de bank!

 

Wartburgia probeerde de bakens te verzetten maar zij liepen regelmatig vast op de hechtte FC defensie. En als de bal hoog voor de goal kwam dan werd dat een prooi voor onze keeper Giordano v.d. Pol (ja de broer van onze spits Jerraynell) 

De FC ging sterk door en vlak voor rust werd het goede spel wederom beloond met een fraaie treffer. Op rechts ging Yechi Wijk goed door, kapte zijn man uit, en uit zijn voorzet kopte Jerraynell

v.d. Pol de ruststand op 0-3.

 

Ook in het 2e bedrijf waren de Groen Witten heer en meester en onze gastheren probeerden met veel fysiek de FC af te stoppen! Maar de spelers van de FC hebben goed geluisterd naar hun trainer Karel Bonsink, blijf ballen en ga niet mee met hun spel! Onze verzorger Kay de Wolf moest een paar keer zijn wonderspons gebruiken om geblesseerde spelers op te lappen!

Maar het spel ging door en wij genoten langs de lijn van de vloeiende combinaties en via doelpun-ten van Rosco Cyrus 0-4 en Dave Huijmans kwamen wij op 0-5.

Onze gasten scoorden uit een corner tegen en werd de stand 1-5.

Maar in de slotfase viel FC Hilversum sterk aan en Jerraynell v.d. Pol schoot de eindstand op 1-6.

Mannen gefeliciteerd, prima gespeeld, en de eerste drie punten zijn binnen!

 

Arbiter Hemkes floot een goede wedstrijd. Bestrafte terecht 3 Wartburgia spelers voor onbeheerste overtredingen. Bij ons werd Dave Huijmans voor zijn fraaie snoekduik binnen de 16 bestraft met een gele kaart..

 

Overige uitslagen:

Altius               – Waterwijk     1 – 3

Olympia ‘25     – NITA             3 – 1

Nieuwland       – BFC              0 – 2

de Vecht          – AH ‘78           1 – 8   

de Meer           – Cobu Boys   1 – 1

Buitenboys      – JOS/W         0 – 1

 

Joop Snelling Berg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!