Snoek, P.

Accommodatie

Onbekend

v.v. Altius 1 – FC Hilversum 1    5 - 1     (3-0)

Vandaag waren veel toeschouwers naar Sportpark Berestein gekomen om de plaatselijke derby tussen de nummers vijf  en zes bij te wonen. Altius draait onder leiding van trainer Daan Hidden goed mee. Onze gastheren speelden vanmiddag een goede wedstrijd en hebben zich gerevancheerd van de 5-2 nederlaag op Sportpark Crailoo.

Toen waren de Groen Witten nog op volle sterkte, maar door blessures/schorsing, zijn te veel basis spelers afgehaakt. Coach Karel Bonsink kon vandaag ook geen beroep doen op zijn geschorste spits Said Akchich. Maar gelukkig is Hermon Kidane weer inzetbaar!

Vanmiddag liet scheidsrechter Snoek uit Wormerveer om 14:30 op het kunstgrasveld aftrappen. Vijf minuten later stond het al 2-0. Want onze doelman Jaime Hensen speelde op Sportpark Berestein zijn ongelukkigste wedstrijd van het seizoen. Jaime ging al in de eerste minuut in de fout en Glenn Hemmers schoot de stand op 1-0. Dat was schrikken!

Daarna straften Jordy Arp en weer Glenn Hemmers foutjes van onze keeper af en waren er als de kippen bij om deze cadeautjes binnen te schieten: 3-0. Maar ook een keeper kan en mag een foutje maken, want Jaime is en blijft een goede doelman!

FC Hilversum kreeg tot aan de thee ook goede scoringskansen maar Samir Didouch, Sercan Ozturk en Hermon Kidane wisten de Altius doelman niet te passeren. Rust 3-0.

Ook na de thee konden wij geen potten breken. FC Hilversum speelde de laatste 30 min. met 10 man. Want Appie Arraiss gleed na een duel om de bal door op zijn tegenstander en de arbiter bestrafte deze actie met een gele kaart. Toen Appie bleef praten kreeg hij zijn 2e kaart en kon voortijdig gaan douchen. De Groen Witten probeerden de bakens te verzetten, maar onze aanvallers, vonden steeds de goede Altius keeper Roy van Wagten-donk op hun weg. Bij Altius lukte het beter en Altius aanvoerder Arno Calis schoot de bal uit een hoekschop strak binnen: 4-0. De FC counterde even later snel uit en Nicky de Vink rondde deze aanval goed af en schoot de FC terug in de wedstrijd 4-1.

Maar Altius ging stug door en oud FC Hilversum speler Jordy Arp speelde zijn man uit en schoot zijn tweede treffer binnen en bepaalde de eindstand op 5-1.

Al met al speelden wij een matige wedstrijd. Maar dat kunnen wij zaterdag a.s. recht trekken tegen SV Eemnes. (Daar wonnen wij met 9-0)

Na een aantal nederlagen wordt het tijd om zelf weer eens te winnen!

Dus mannen nog even de mouwen opstropen:

En langs de lijn komen de verhalen los over spelers die van club gaan veranderen!

Ook dat is jaarlijks een terugkerend item!

Arbiter Snoek kende tijdens deze sportieve derby geen problemen. Maar duldde geen commentaar op zijn leiding! Bij Altius werd v/d Hazel genoteerd.

Bij ons Özcan Besir geel en Appie Arraiss 2x geel (rood)

Opstelling:

Hensen, Arraiss, Besir, v.d. Heuvel, de Vink, F. Besir, Didouch, Celmez (v.Beers), Yildirim, Ozturk en Kidane.

Koploper SV Loosdrecht won vanmiddag thuis met 4-0 van Ouderkerk en zijn KAMPIOEN geworden! Namens FC Hilversum van harte gefeliciteerd !