Raven, P.

Accommodatie

Onbekend

AH ’78 1 – FC Hilversum 1   2 – 3      (1-1)

Vandaag alweer de twintigste speelronde, en FC Hilversum speelt in Huizen tegen de nummer twee van de ranglijst Almere Huizen ’78. Onze gastheren gaan volgens de kenners onder ons, samen met Loosdrecht, Amstelveen Heemraad en NITA strijden om het kampioenschap. Maar wij gaan na de mooie 3-2 overwinning thuis tegen Kockengen proberen om vanmiddag de punten van AH ’78 af te pakken.

Om 14:30 uur liet de 23 jarige scheidsrechter Peter Raven uit Bovenkarspel op het knus-se Sportpark Stadspark aftrappen. Goede zaak dat er veel publiek op deze wedstrijd is afgekomen en wij zagen een aantrekkelijke streekderby. Onze gastheren waren in de beginfase wat sterker maar halverwege het 1e part kwamen de Groen Witten beter in de wedstrijd en was er geen krachtsverschil meer. Wat niet weg neemt dat AH in de 20e min. op voorsprong komt. Één van de betere bij AH, aanvaller Mohamed El Kaddari, zag dat uit zijn vrije trap de bal bij de 2e paal door spits Sebastiaan Schildt  werd binnen gekopt:1-0 Over de gehele wedstrijd gezien hield onze laatste lijn zich goed staande tegen de snelle aanvallers van AH. De FC viel ook regelmatig aan en vlak voor rust dribbelde Sercan Ozturk de 16 binnen en werd daar onderuit gelopen. De arbiter legde de bal op stip en Said Akchich schoot de toegekende strafschop strak tegen de touwen. Rust 1-1.

Ook in het 2e bedrijf speelden beide teams met veel inzet. FC Hilversum nam in de 60e min. de leiding. Want Nicky de Vink liep op volle snelheid langs een paar spelers en roste de bal fraai in de kruising:1-2. Wat een gejuich binnen en buiten de lijnen.

Maar vijf minuten later verzuimde onze doelman Robert Jan Hendriks bij een hoge voor-zet uit zijn goal te komen en kreeg AH-spits Schildt bij de 2e paal te veel ruimte en kopte  de gelijkmaker binnen: 2-2. Maar de Groen Witten toonden veerkracht en niet veel later voorkwam Robert Jan met een katachtige reactie op zeker een doelpunt. Knap werk man!

Het spel werd wat vinniger en de scheids deelde hier en daar een gele kaart uit. Maar het bleef door zijn optreden een sportieve wedstrijd. Het spel golfde op en neer en in de 80e min. counterde de FC over links snel uit en onze topscorer Sercan Ozturk ging goed door en schiet de bal kiezelhard langs doelman Tim van Loon tegen de touwen en bepaalde de

eindstand op 2-3. Prachtige en verdiende overwinning.

Mannen prima gespeeld! We gingen voor een puntje, maar het zijn er drie geworden!

Arbiter Raven floot een goede wedstrijd. Hield het kort en trok tijdens deze streekderby 5 gele kaarten Bij AH werden doelman van Loon, Heinen en Boné genoteerd en bij FC kregen Bourazma en Yildirim een gele kaart.